Priprema za pečenje torte od nutelle
Prije početka pripreme biskvita važno je izvaditi jaja iz hladnjaka jer sastojci moraju biti na sobnoj temberaturi prilikom miješanja. Isto ponovite i s Nutellom ukoliko je držite u hladnjaku.
Nastavljamo sa pripremom kalupa za pečenje torte. Kalup za pečenje premažemo kakao maslacem i lagano pospemo brašnom kako nam se biskvit ne bi zalijepio. Uz to potrebno je pećnicu zagrijati na 150 Celzijevih stupnjeva.
Naš kuharski izaziv može početi!
Potrebne su nam dvije zdjele i 6 jaja koje je potrebno odvojiti na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjci će nam poslužiti za pripremu prekrasnog i tvrdog snijega u kojeg dodamo polovicu količine kokosovog šećera. Drugu polovicu kokosovog šećera dodamo u umućene žumanjke. Miješanjem ćete dobiti smjesu žuto-bijele boje, nastavite miješati dok ne dobijete nježnu smjesu u koju ćete dodati nutellu, te ju dobro umiješati s mikserom.
U prosijano brašno dodamo prašak za pecivo. U posudu rumenjacima najprije dodamo 1/3 snijega na to smjesu brašna i praška za pecivo. Po dodavanju brašna i praška dodamo i preostatak snijega te sve skupa lagano promiješamo ručnom
pjenjačom.
Time je završila priprema našeg biskvita kojeg je potrebno izliti
u pripremljen kalup za pečenje i sve stavimo peći u već prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva. Prvi 30 minuta pečenja pećicu držimo na 150 Celzijevih stupnjeva, nakon toga temperaturu povećamo na 165 stupnjeva i pečemo na toj temperaturi još 30 minuta. I na samom kraju pojačamo pećicu na 180 stupnjeva i pečemo zadnjih 30 minuta na toj temperaturi. Nakon sat i pol pečenja biskvita, biskvit bi trebao biti pravilno pečen. Ovo možemo testirati zabadanjem čačkalice u biskvit, koja bi u slučaju pravilnog pečenja, iz biskvita morala izaći suha. Ukoliko je čačkalica mokra i ako se na nju prima smjesa, znači da je biskvit potrebno još malo peći. Nakon što je biskvit pečen damo ga iz pećice i pustimo da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađen biskvit narežemo na tri jednaka sloja.