SASTOJCI
Biskvit:
- 360 ml bademovog mlijeka
- 1 jabuka (pomiješajte jabuke u miješalici za umake od jabuka)
- 30g kave (već kuhane u vodi)
- 520g rižinog brašna
- 160mL kokosovo ulje (stopljeno)
- 250g Kakaa u prahu
- 320g organskog nerafiniranog šećera od trske
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice sode bikarbone
- 2 žlice praška za pecivo
- 1 čajna žlica himalajske soli
- 1 žlica kikiriki maslaca sa čokoladom
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Nadjev od čokolade:
- 200g veganske tamne čokolade
- 360g šećera u prahu
- 60 ml bademovog mlijeka
- 260g veganskog maslaca (otopljeni)
- 160g Kakao u prahu
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup za tortu, premažite ga veganskim maslacem i pospite kakaom u prahu.
- Pomiješajte tekuće sastojke i ostavite nekoliko minuta da se aktiviraju. Dodajte kavu, ekstrakt vanilije, umak od jabuke, kakao u prahu, raženo brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, čokoladni maslac od kikirikija, nerafinirani šećer od trske i sol. Sve zajedno miješajte dok velike grudice ne nestanu i dobijete glatku masu. Kušajte smjesu, možete je prilagoditi našim željama (dodati još šećera, ekstrata vanilije….)
- Podijelite tijesto na dva dijela i pecite svaki komad oko 30-35 minuta.
- Dok se hladi, pripremite čokoladni nadjev tako što ćete dobro pomiješati sve sastojke. Nadjev rasporedite po jednoj polovici biskvita, a zatim na njega stavite drugu, premažite ostatkom nadjeva i pospite kakaom u prahu i po želji kokosovim čipsom.