Postupak:
Ako je losos smrznut, odmrznite ga prije pečenja, a zatim ga dobro zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi se što bolje osušio.
U jedan tanjur stavite kokosovo mlijeko, a u drugi mješavinu brašna, pahuljica, začinskog bilja i začina.
Prvo umočite ribu u mlijeko, ocijedite, a zatim uvaljajte u suhe sastojke.
Zagrijte tavu, dodajte kokosovo ulje i popržite losos s obje strane. Ako želite da zadrži što više korisnih tvari, bit će vam dovoljno nekoliko minuta sa svake strane (ovisno i o debljini lososa), a ako želite da kora bude hrskavija, morate nmalo produžiti vrijeme pečenja.
Poslužite s kriškom limuna i prilogom po želji.
Ako želite zadržati što više zdrave masnoće koja se nalazi u lososu, pržite ga polako i nikako predugo. Naravno, u ovom slučaju kokos neće biti tako hrskav kao što bi bio u slučaju viših temperatura ili duljeg pečenja.
Recept pripremila Katja Roposa -> više o receptu možete pročitati na poveznici: www.cookeatandsmile.com