1. Domaći sladoled od banane s karamelom
Domaći sladoled od banane s karamelom posebno je pogodan u vrućim ljetnim danima, kada se želimo malo rashladiti i zasladiti.
Za recept kliknite ovdje!
Jeste li spremni za 5 najboljih veganskih recepata za sladoled?
Za ove vruće ljetne dane smo za vas odabrali najbolje recepte za domaći veganski sladoled. Zdravo, svježe i potpuno jednostavno za pripremu!
Kupljeni sladoledi sadrže puno dodatnih aditiva, boja i šećera.
Veganski sladoled pravi se bez ikakvih mliječnih proizvoda.
Bez brige, još uvijek je moguće uživati u kremastom i ukusnom sladoledu bez mlijeka. Tajna se krije u kokosovom mlijeku!
Naravno, možemo koristiti mnoge druge veganske alternative poput bademovog, sojinog ili rižinog mlijeka, mi smo se odlučili za kokosovo mlijeko u konzervi zbog savršene kremaste teksture.
Postoje mnoge druge mogućnosti za izradu veganskog sladoleda bez smrzavanja, poput sladoleda sa smrznutim bananama. I premda ne sadrži mlijeko imaju prekrasnu “lijepu kremastu strukturu”.
U sladoled se mogu dodati i ostali sastojci poput jagoda, čokolade ili čak keksa i maslaca od kikirikija.
Postoji mnogo različitih načina!
Najčešći je način da ga pripremite u aparatu za sladoled – ali možete ga pripremiti i bez aparata.
Sve što nam treba je mikser velike brzine!
Domaći sladoled od banane s karamelom posebno je pogodan u vrućim ljetnim danima, kada se želimo malo rashladiti i zasladiti.
Za recept kliknite ovdje!
Sastojci:
250g datulja bez košpica
2 zrela avokada
1 do vrha puna žlica napitka od riže s kakaom
3 žlice kakaa u prahu
3 žlice vode
1 žlica kokosovog ulja
Postupak:
Uimikser dodamo očišćeni avokado, vodu i datulje koje smo prije toga namakali u vodi. Izmiješajte u gustu pastu i dodajte kakao u prahu, napitak od riže i otopljeno kokosovo ulje. Ponovno izmiješajte. Ako je masa presuha, dodajte žlicu vode. Prebacite u pripremljenu posudu za sladole i stavite u zamrzivač.
Sladoled od kokosa nije samo običan mliječni sladoled. Ovaj ukusni kremasti desert napravljen je od kokosove kreme, kokosovog šećera i vanilije burbon. Punomasno kokosovo mlijeko u limenci sladoledu daje posebno kremast i pun okus. Na kraju u recept možete dodati i kokosov čips, svježe bobičasto voće ili omiljene orašaste plodove.
Kliknite ovdje za recept!
Ljeto je prekrasno i zbog privlačnih boja sočnog voća koje nam priroda nudi. Ako volite kušati voćne i sočne sladolede u vrućim ljetnim danima, mango je pravi izbor! Trebat će vam samo 5 sastojaka, a priprema je vrlo jednostavna. Sladoled je sočan, a uz dodatak izvrsne čokoladne granole i postat će i hrskav!
Kliknite ovdje za recept!
SASTOJCI
PRIPREMA
Prvo konzervu kokosovog mlijeka stavite na nekoliko sati u hladnjak, a zatim uz pomoć žlice pokupite samo masnoću koja se nakupila na vrhu, odlijte ostatak vode ili je spremite za pripremu voćnog napitka. U mikser stavite narezanu bananu, bobice, kokosovu mliječnu masnoću, kokosovo ulje i Agavin sirup. Sve zajedno pomiješajte dok ne postane glatko, ulijte u željenu posudu i stavite u zamrzivač. Dodatno još nekoliko puta promiješajte kako bi sladoled bio još kremastiji.
Dodajte u narudžbu i uštedite!
Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi
Sadrži 7 aminokiselina, 11 vitamina i 8 minerala za snažan imunološki sustav
Najdostupniji oblik vitamina d3 u prahu