Koje su prednosti i dobrobiti kolagena?
- Održava kožu mladolikom – poboljšava elastičnost i hidrataciju kože, jača stanice kože, smanjuje neželjene bore i celulit
- Osnažuje i obnavlja kosu – sprečava oštećenje folikula dlake, može potaknuti rast nove kose i gušću strukturu
- Poboljšava mobilnost zglobova – djeluje protuupalno, izvrstan je u liječenju artritisa
- Jača kosti – povećava mineralnu gustoću kostiju i smanjuje vjerojatnost osteoartritisa
- Potiče gubitak kilograma – proteini i aminokiseline pomažu u održavanju mišićne mase što dodatno pridonosi metabolizmu
- Poboljšava probavu – obnavlja i jača crijevnu sluznicu za zdrav rad crijeva
- Potiče pravilno funkcioniranje srca – prolin (aminokiselina) pomaže uklanjanju masnoće iz arterija i snižavanju povišenog krvnog tlaka
Zašto bi trebali koristiti kolagen?
Naše tijelo prirodno proizvodi kolagen, ali tužna vijest je da proizvodnja počinje opadati za oko 1 posto godišnje, počevši s oko 20 godina. Između 30. i 40. godine većina će ljudi izgubiti između 10% i 20% razine kolagena, na što upozoravaju mnogi znakovi na našem tijelu: koža postaje manje elastična, kosa polako gubi sjaj i pojavljuju se bore koje postaju sve izraženije s godinama, a ni nokti koji postaju lomljiviji nisu pošteđeni. Stoga je poželjno tijelu osigurati dodatni izvor kolagena i potaknuti prirodan proces stvaranja kolagena.
Više kolagena također se može dobiti iz određene hrane. Pa biste li mogli jesti juhu od kostiju ili puno tamnozelenog povrća? Pa da, naravno! Koštana juha vrlo je bogata kolagenom, želatinom i aminokiselinama, ali za istu količinu biste kolagena trebali biste pojesti čitav kamion juhe ili povrća. Velika većina nas već koristi i obožava juhe od kostiju, uglavnom zbog mnogih zdravstvenih dobrobiti, ali one jednostavno ne sadrže toliko kolagena koliko nam je potrebno za terapijsku dozu.
Koliko nam je kolagena dnevno potrebno?
Znanstvena istraživanja pokazala su poboljšanje elastičnosti kože i smanjenje pojave bora nakon samo osam tjedana konzumiranja 5 g peptida kolagena Naticol dnevno. Homogenost kože i sjaj kože također se poboljšavaju nakon osam tjedana konzumiranja samo 2,5 g peptida Naticol kolagena dnevno.
Preporučena dnevna količina je 10g (2 žličice). Umiješajte čašu vode, po želji u prirodnu limunadu ili sok od naranče, ostavite dvije minute da se prašak otopi i popijte. S 10 g praha konzumiramo 5 g peptida kolagena Naticol.