Jeste li spremni naučiti kako brzo i jednostavno napraviti domaću energetsku čokoladu u kojoj se isprepliće bogata čokoladna aroma zahvaljujući kakao maslacu i sirovom kakao prahu ?
Za razliku od kupovnih čokolada čiji popis obiluje sastojcima poput lecitina, mlijeka u prahu i rafiniranih šećera sirova čokolada koristiti isključivo nutritivne sastojke. Za razliku od prerađenog kakaa, sirovi kakao ima nevjerojatne zdravstvene prednosti. Dobiva se od ručno oguljenih zrna kakaa koji se termički ne obrađuju te se ističe visokom koncentracijom antioksidansa. U svome sastavu sadrži više od 300 fitokemikalija, proteine, vitamine i minerale. Dok se u klasičnoj čokoladi prednosti kakaa gube termičkom obradom, te je jedna od najčešćih alergena zbog sadržaja mlijeka i aditiva, kod sirovog kakaa nema tih opasnosti.
Da bi užitak bio potpuni, ovu čokoladu smo obogatili domaćem maslacem od lješnjaka.