4. Za pripremu tijesta trebate veću posudu. U nju dodajte jogurt i jaja te dobro promiještajte. Nakon toga dodamo brašno, bademovo mlijeko, bademovo brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije i badema te na kraju himalajsku sol. Sve sastojke dobro promiješamo kako bi se dobro spojili. Dodamo rastopljeno kokosovo ulje i ponovo sve skupa umijesimo. Na početku ćete dobiti osjećaj da se ulje ne može dobro umiješati u smjesu zbog toga savjetujemo da budete uporni i mijesite barem 2-3 minute. Na taj način će te postići da se svi sastojci lijepo spoje.
5. Pripremljeno tijesto izlijte u model za tortu. Budite pažljivi da smjesu razlijete jednakomjerno. Stavimo peći 35 do 45 minuta (ovisno od pećnice). Je li naša kolač pravilno pečen testiramo za čačkalicom i to tako da je zabodemo u sredinu (kod pravilno pečenog tijesta mora vani izaći suha). Ukoliko se na nju primi smjesa moramo peći malo duže.
6. Nakon što je biskvit pečen izvadimo ga iz pećnice i pustimo da se ohladi cca 10 minuta. Nakon čega si pripremimo stalak za tortu. Biskvit okrenemo na stalak i odmah nastavljamo sa glazurom koju stavljamo na topli biskvit. Glazuru razmažite kistom i to radite toliko dugo dok se cijela glazura ne upije u biskvit.
7. Zadnji korak je ukrašavanje torte, bitno je da to radite još dok je glazura topla. Na ovaj način postižemo da se bademi “zalijepe” za glazuru. Ostaje nam još onaj teži dio, a to je pustiti ovu prekrasnu slasticu da se dobro ohladi. Za kraj možete sve skupa posuti šećerom u prahu.