🎁 Poklon za narudžbe iznad 20 € – kod BDAYGIFT

Home-Ikone-NOVO_phone.svg
Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana
Besplatna dostava iznad 50 €!
100% garancija na zadovoljstvo
Jamstvo provrata novaca unutar 60 dana

Mafini – recept



Svježe pečeni muffini u naboranoj papirnatoj posudici božanstveno su primamljivi – čak je i odraslima teško odoljeti im, a kamo li djeci! Pa zašto ne biste sami pripremili ove ukusne muffine? Brzo i jednostavno se pripremaju, a većina sastojaka za njih može se naći u gotovo svakoj kuhinji.


Evo nekoliko savjeta kako će vam muffini savršeno uspjeti:

  • Uvijek zagrijte pećnicu i ne otvarajte je tijekom pečenja muffina.
  • Pažljivo izvažite sve sastojke.
  • Ne povećavajte preporučenu količinu praška za pecivo. Ako ga stavimo previše, muffini neće rasti, već će opasti i postati ljepljivi.
  • Brzo promiješajte pripremljeno tijesto. Preintenzivnim miješanjem muffini postaju tvrdi. Sastojci moraju biti ravnomjerno pomiješani.
  • Ulijte tijesto u kalupe i ispecite odmah nakon miješanja jer prašak za pecivo počinje djelovati čim dodate tekućinu.
  • Ne bismo ih trebali peći predugo jer se mogu isušiti.
  • Najbolje ih je poslužiti svježe pečene ili ohlađene dan kasnije.
  • Mafini se također mogu zamrznuti. Odmrzavajte ih 2-3 sata na sobnoj temperaturi ili ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na 15-20 minuta.


Mogli biste napisati čitav popis recepata s različitim okusima muffina. Ovi jednostavni kolačići, desert su koji se može kombinirati s našim omiljenim sastojcima. Ovaj put, recept u nastavku iznenadit će vas svojim svježim okusom, vrlo jednostavnom pripremom i mekom teksturom. U muffinima se kriju ukusne goji bobice za još bolji okus.

Muffini od goji bobica savršeni su desert poslije ručka, odlični za uživanje u doručku ili kao zdrava večera.. Za pripremu će vam trebati samo 30 minuta, a možete ih poslužiti tople ili hladne. Na kraju ih možete preliti sirupom od agave ili dodati maslac od kikirikija s okusom banane.


Muffina nikad dosta! Slažete se?

Sastojci za muffine


Postupak za pripremu muffina


  1. Goji bobice

    istresti u šalicu, preliti vrućom vodom, ostaviti 1 sat da upiju tekućinu. Podmažite pleh kokosovim uljem ili stavite papirnate čašice u kalupe za muffine.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. U veliku zdjelu stavite bademovo brašno, prašak za pecivo, cimet i himalajsku sol. Dodajte i šećer.
  3. U drugoj posudi lagano umutite jaja. Dodajte biljno mlijeko, bananu i otopljeno kokosovo ulje. U sredini suhih sastojaka napravite rupu i u nju ulijte smjesu tekućih sastojaka. Na kraju dodajte Goji bobice. Sve promiješajte brzo i ne preintenzivno.
  4. Žlicom dodajte tijesto u udubljenja kalupa za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite oko 20-30 minuta da se muffini lijepo dignu i dobiju zlatno smeđu boju. Ako pečene mafine pritisnete prstom, muffin se vraća natrag u prvobitni položaj.
  5. Ostavite muffine u posudi za pečenje 5 minuta da se malo ohlade. Poslužite ih tople ili ih izvadite i pričekajte da se potpuno ohlade.


Dobar tek!


--5%
Product Image

Kokosovo ulje Bio ekstra djevičansko

Pridonosi održavanju zdrave razine kolesterola
  • 100% ekološki uzgoj
  • Hladno prešano i ekstra djevičansko
  • Djeluje antioksidativno
  • Pomaže u apsorpciji važnih minerala
  • Djeluje antibakterijski, protugljivično i antivirusno.
Net 280 g
Normalna cijena: 7,43 
7,43 
Order now

i uštedite -0,00 

100% sigurna kupnja s politikom povrata bez postavljanja pitanja.

Dodaj u košaricu