Mafini – recept
Svježe pečeni muffini u naboranoj papirnatoj posudici božanstveno su primamljivi – čak je i odraslima teško odoljeti im, a kamo li djeci! Pa zašto ne biste sami pripremili ove ukusne muffine? Brzo i jednostavno se pripremaju, a većina sastojaka za njih može se naći u gotovo svakoj kuhinji.

Evo nekoliko savjeta kako će vam muffini savršeno uspjeti:
- Uvijek zagrijte pećnicu i ne otvarajte je tijekom pečenja muffina.
- Pažljivo izvažite sve sastojke.
- Ne povećavajte preporučenu količinu praška za pecivo. Ako ga stavimo previše, muffini neće rasti, već će opasti i postati ljepljivi.
- Brzo promiješajte pripremljeno tijesto. Preintenzivnim miješanjem muffini postaju tvrdi. Sastojci moraju biti ravnomjerno pomiješani.
- Ulijte tijesto u kalupe i ispecite odmah nakon miješanja jer prašak za pecivo počinje djelovati čim dodate tekućinu.
- Ne bismo ih trebali peći predugo jer se mogu isušiti.
- Najbolje ih je poslužiti svježe pečene ili ohlađene dan kasnije.
- Mafini se također mogu zamrznuti. Odmrzavajte ih 2-3 sata na sobnoj temperaturi ili ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na 15-20 minuta.
Mogli biste napisati čitav popis recepata s različitim okusima muffina. Ovi jednostavni kolačići, desert su koji se može kombinirati s našim omiljenim sastojcima. Ovaj put, recept u nastavku iznenadit će vas svojim svježim okusom, vrlo jednostavnom pripremom i mekom teksturom. U muffinima se kriju ukusne goji bobice za još bolji okus.
Muffini od goji bobica savršeni su desert poslije ručka, odlični za uživanje u doručku ili kao zdrava večera.. Za pripremu će vam trebati samo 30 minuta, a možete ih poslužiti tople ili hladne. Na kraju ih možete preliti sirupom od agave ili dodati maslac od kikirikija s okusom banane.
Muffina nikad dosta! Slažete se?
Sastojci za muffine
-
200g
goji bobica
-
1 prstohvat
cimeta
- 280g bademovog brašna (po želji)
- 3 čajne žličice praška za pecivo
-
1 prstohvat
himalajske soli
- 1 banana
-
120g
kokosovog šećera
- 2 jaja
-
200ml
biljnog mlijeka
-
6 velikih žlica
kokosovog ulja
Postupak za pripremu muffina
-
Goji bobice
istresti u šalicu, preliti vrućom vodom, ostaviti 1 sat da upiju tekućinu. Podmažite pleh kokosovim uljem ili stavite papirnate čašice u kalupe za muffine. - Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. U veliku zdjelu stavite bademovo brašno, prašak za pecivo, cimet i himalajsku sol. Dodajte i šećer.
- U drugoj posudi lagano umutite jaja. Dodajte biljno mlijeko, bananu i otopljeno kokosovo ulje. U sredini suhih sastojaka napravite rupu i u nju ulijte smjesu tekućih sastojaka. Na kraju dodajte Goji bobice. Sve promiješajte brzo i ne preintenzivno.
- Žlicom dodajte tijesto u udubljenja kalupa za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite oko 20-30 minuta da se muffini lijepo dignu i dobiju zlatno smeđu boju. Ako pečene mafine pritisnete prstom, muffin se vraća natrag u prvobitni položaj.
- Ostavite muffine u posudi za pečenje 5 minuta da se malo ohlade. Poslužite ih tople ili ih izvadite i pričekajte da se potpuno ohlade.
Dobar tek!
Kokosovo ulje Bio ekstra djevičansko
Pridonosi održavanju zdrave razine kolesterola
- 100% ekološki uzgoj
- Hladno prešano i ekstra djevičansko
- Djeluje antioksidativno
- Pomaže u apsorpciji važnih minerala
- Djeluje antibakterijski, protugljivično i antivirusno.
i uštedite -0,00 €
100% sigurna kupnja s politikom povrata bez postavljanja pitanja.