Ne treba se uvijek odreći komadiću čokolade!
Pravo rješenje za snižavanje krvnog tlaka ili poboljšanje raspoloženja može biti komadić tamne čokolade ili gutljaj nezaslađenog vrućeg kakaa.
Korištenje kakaa u prahu u kuhanju ima brojne pozitivne učinke na tijelo, kako iznutra tako i izvana. I zašto je zapravo preporučljivo dodavati kakao u hranu?
Kakao sadrži flavonoide i snižava krvni tlak
Kakao sadrži flavonoide, vrstu kemikalije koja je prirodno prisutna u biljkama. Poznato je da ove fitokemikalije pojačavaju metabolizam na prirodan način i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti, uključujući bolesti srca i dijabetesa. Međutim, mliječna čokolada ne sadrži sve blagodati flavonoida, pa se preporučuje korištenje tamne čokolade s najmanje 70% kakaa. Visoka doza kakaa također može sniziti povišeni krvni tlak.
Za mekšu kožu i bolje raspoloženje
Kakao sadrži antioksidanse koji pomažu u njezi naborane i oštećene kože i čine je mekšom na dodir. To je osobito preporučljivo u kombinaciji s drugim homeopatskim lijekovima (med, jogurt …).
Kakao također sadrži aminokiselinu triptofan, koja potiče proizvodnju serotonina, koji potiče osjećaj radosti, a može čak pomoći u prevenciji blage depresije. Sljedeći put, kad zatrebate brzu promjenu raspoloženja, isprobajte šalicu pravog kakaa!
Proizvodi u košarici
Posebna ponuda samo ovdje!
Dodajte u narudžbu i uštedite!
FatBurn Tea*
Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi
IMUNUP*
Sadrži 7 aminokiselina, 11 vitamina i 8 minerala za snažan imunološki sustav
Vitamin D3 u prahu*
Najdostupniji oblik vitamina d3 u prahu