NISKOKALORIČAN KRUH – bez grižnje savjesti
KRUH BEZ BRAŠNA I KVASCA, ALI BOGATOG OKUSA
Kruh je standard na mom jelovniku! Obožavam ga i ne prođe dan da ga ne pojedem. Prije nekoliko godina počela sam sama peći kruh, jer je domaći kruh, po meni, ukusniji, zdraviji, dulje ostaje svjež, pa čak i jeftiniji kruh od onog iz trgovine.
Isprva sam se držala standardnog recepta – bijelo brašno, kvasac, voda, šećer i sol. Sa godinama sam počela dobijati na kilogramima, a kako sam znala da bez kruha neću moći živjeti =) počela sam tražiti alternative običnom receptu. Počela sam koristiti brašno od riže, a zatim heljdu i crno brašno, dodajući im svježe sastojake poput luka, češnjaka i začinskog bilja. Razne recepte izbrusila sam do savršenstva.
Kako u posljednje vrijeme još više pazim na liniju, razvila sam najzdraviji recept do danas. Recept sam sastavila od proizvoda Nature’s Finest, koje samo počela koristit u svojoj kuhinj prije otprilike godinu dana.
Recept me podsjeća na moja studentska jutra, dok sam još živjela sa svojim cimerima u Zagrebu. Budući da je jedan od njih zaista uživao u kuhanju, svako smo jutro na stolu imali bogat doručak. Uglavnom su to bile kašice na tisuću i jedan način – jeftin i vrlo zdrav doručak, ali malo dugotrajan za pripremu.
Kruh koji ćemo danas ispeći brzo se priprema i ostaje svjež nekoliko dana, vrlo je zdrav, hranjiv, cjenovno usporediv s onim iz trgovine (na kraju sam dodala cijeli cjenik, jer vjerujem da i cijena ima važnu ulogu). Moći ćete ga jesti potpuno bez grižnje savjesti jer ne deblja.
Da vidimo…