Odlična juha od medvjeđeg luka
Sastojci:
- medvjeđi luk – 1 svežanj
- luk šalot – 1, usitnjen
- pastrnjak – 2, predhodno pečen u pećnici
- limunov sok – 1 jušna žlica
- vrhnje od indijskih oraščića – ½–1 šalica
- voda ili povrtni temeljac – ½ litra
- muškatni oraščić – prstohvat
- himalajska sol – po ukusu
- papar – po ukusu
Priprema:
Prvo u loncu brzo prepržite ljutiku (luk šalot), dodajte narezani pastrnjak i prelijte ih vodom. Kuhajte malo pa dodajte lišće medvjeđeg luka i kremu od indijskih oraščića. Sve zajedno začinite i kuhajte na laganoj vatri još 10ak minuta dok ne omekša. Kad je juha dovoljno kuhana, miksajte ju štapnim mikserom dok ne dobije glatku teksturu. Po želji pospite prženim sjemenkama.
U slast!