Kakao u prahu iz ekološke proizvodnje, bez dodanog šećera, kvalitetna vrsta kakaa, kakaovog zrna i sastav kakaa glavne su karakteristike na koje moramo obratiti pažnju prilikom odabira.
Sve vrste zrna kakaa podijeljene su u dvije skupine – forastero i criollo. Međutim, samo druga skupina uključuje plemenite vrste sirovina koje kakau daju pravu kvalitetu.
Kakao se među drevnim narodima Južne Amerike smatrao hranom bogova.
Bio Nature’s Finest kakao u prahu je presen, dobiven iz ekološkog uzgoja iz najkvalitetnijih zrna kakaa – vrste Criolla.
Sadrže magnezij i željezo koji pomažu u smanjenju umora i iscrpljenosti, a cink štiti stanice od oksidativnog stresa i pomaže u održavanju zdrave kose, noktiju i kože. Bogat je izvor antioksidansa, koji sadržajem nadmašuje čak i zeleni čaj
Sastojci za raspucance od kokosa
- 125g kokosovog šećera
- 80g kokosovog ulja
- 1 žlica mljevenih sjemenki lana
- 1dcl rižinog mlijeka s koksom
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 190g brašna
- 120g kokosovog brašna
- 120g kakaa u prahu
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- Prstohvat himalajske soli
- šećer u prahu