SASTOJCI
Osnova:
- 1 ½ šalica brazilskih oraščića
- 1 ½ šalica suncokretovih sjemenki
- 1 šaljica datulja (namočite ih u vodi preko noći, a zatim ih ocijedite, sačuvajte vodu za “Nadjev 2 sa Acai”)
- 1-2 šalice kokosovog ulja
- 1-2 šalice svježeg kakaa u prahu
- 1 žličica himalajske soli
Nadjev 1: Goji, Maka i Vanilija
- 1 šalica kokosovog mlijeka
- 1½ šalice namočenih indijskih oraščića
- 1½ šalice namočenog kokosovog čipsa
- 1½ šalice kokosovog brašna
- 1½ šalice sirupa agave ili kokosov šećer
- 3 žlice maca u prahu
- 1½ šalice natopljenih goji bobica
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica vanilije u prahu
- ½ žličice himalajske soli
Nadev 2: Acai in Borovnice
- 1 šalica vode koja je ostala od datulja
- 1 šalica namočenih indijskih oraščića
- 3 žlice kokosovog šećera
- 1 ½ lonac namočenog kokosovog čipsa
- 1 lonac borovnica (ako ih koristite smrznuto odmrzavanje)
- 3 žlice acai praha
PRIPREMA
Za početak u blenderu sitno sameljite sjemenke suncokreta, a zatim brazilske oraščiće. Nakon toga pomiješajte datulje, kokosovo ulje i himalajsku sol. Zatim lijepo umiješajte sve sastojke skupa u velikoj zdjeli te dodajte kakao (što ga više dodate, više će se imati okus čokolade). Tijesto razlite u kalup za torte i stavite u zamrzivač da se stvrdne.
Nadjev 1: Pomiješajte sve sastojke dok ne postanu glatki. Dodajte kokosovo brašno ako je smjesa previše tekuća.
Nadjev 2: Pomiješajte sve sastojke dok ne postanu glatki. Dodajte kokosovo brašno ako je smjesa previše tekuća.
Izvadite “bazu” iz zamrzivača, prvo je premažite nadjevom 1, a zatim nadjevom 2. Na to možete složiti malo borovnica.
Za još bolji okus savjetujemo da tortu držite preko noći u hladnjaku.