SASTOJCI
(za približno 30 kuglica)
- 6 velikih datulja
- 2 pune žlice proteinskog čokoladnog shakea
- približno 10 žlica zobenih pahuljica
- 2 žlice kokosovog čipsa
- 5 žlica kakaa u prahu
PRIPREMA
- Istresite datulje u multipraktik, dodajte malo vode i miješajte dok se ne počne stvarati tekuća masa
- Dodajte prethodno mljevenu zobene pahuljice i dobro promiješajte
- Premjestite masu u veću posudu, dodajte protein u prahu i dobro promiješajte. Postupno dodajte kakao dok ne dobijete kompaktnu masu koja se ne lijepi i koja se može oblikovati lijepe kuglice
- Od mase oblikujte 30-ak kuglica i svaku uvaljajte u kokos.
Stavite ih na pladanj. - U kuglicama možete uživati odmah, ali ako volite kompaktniju strukturu, stavite ih u hladnjak na 20 minuta. Kuglice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.
Ako se masa mrvi i ako je presuha, dodajte još datulja.
Ako je masa previše ljepljiva, dodajte još malo kakaa ili mljevene zobene pahuljice.