U kokosu pečen losos
Sastojci:
- 1 veliki file lososa bez kože, prerezan na pola
- nekoliko žlica kokosovog mlijeka
- 1 žlica kokosovog brašna
-
2 žlice
kokosov čips
- 1 začinsko bilje čajna žlica (moj izbor: nasjeckani svježi ružmarin, timijan i sušeni origano)
-
Himalajska sol
- svježe mljeveni crni papar
- čili ili češnjak u prahu (nije obavezno)
-
kokosovo ulje
Postupak:
Ako je losos smrznut, odmrznite ga prije pečenja, a zatim ga dobro zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi se što bolje osušio.
U jedan tanjur stavite kokosovo mlijeko, a u drugi mješavinu brašna, pahuljica, začinskog bilja i začina.
Prvo umočite ribu u mlijeko, ocijedite, a zatim uvaljajte u suhe sastojke.
Zagrijte tavu, dodajte kokosovo ulje i popržite losos s obje strane. Ako želite da zadrži što više korisnih tvari, bit će vam dovoljno nekoliko minuta sa svake strane (ovisno i o debljini lososa), a ako želite da kora bude hrskavija, morate nmalo produžiti vrijeme pečenja.
Poslužite s kriškom limuna i prilogom po želji.
Ako želite zadržati što više zdrave masnoće koja se nalazi u lososu, pržite ga polako i nikako predugo. Naravno, u ovom slučaju kokos neće biti tako hrskav kao što bi bio u slučaju viših temperatura ili duljeg pečenja.
Recept pripremila Katja Roposa -> više o receptu možete pročitati na poveznici: www.cookeatandsmile.com
Kokosovo ulje Bio ekstra djevičansko
Pridonosi održavanju zdrave razine kolesterola
- 100% ekološki uzgoj
- Hladno prešano i ekstra djevičansko
- Djeluje antioksidativno
- Pomaže u apsorpciji važnih minerala
- Djeluje antibakterijski, protugljivično i antivirusno.
i uštedite -0,00 €
100% sigurna kupnja s politikom povrata bez postavljanja pitanja.