Veganska Pavlova torta
Odlučili smo vam predstavit tim Nature’s Finest u sljedećih nekoliko epizoda. Tko stvara Instagram i Facebook sadržaj, tko stoji iza blogova i recepata?
U kuhinji s Monikom,ovog puta pridružila nam se i
Manja Margon
, koja također sudjeluje u stvaranju ovog kuharskog showa. Zajedno s Monikom pripremit će izvrsnu, vrlo posebnu vegasku slasticu – Pavlovu tortu.
Sastojci
-
200 ml vode od
slanutka
- ½ žličice kamenca u prahu
-
200g
eritritola
- 400g kokosovog vrhanja
- Svježe voće (po vašem izboru)
- Bademi
Upute za pripremu
- Za pripremu ukusnih i svježih veganskih pavlove torte treba nam prethodno ohlađena voda od slanutka (ne smije se soliti). U tekućinu dodajte vrh žličice vinskog kamena u prahu.
- Zatim vodu od slanutka tučemo ručnom miješalicom, negdje oko 5-10 minuta.
- U masu koja je prethodno bila samljevena dodajte eritritol (šećer u kristalima se ne preporučuje) i miješajte još 5 minuta. Na kraju, ako je potrebno, dodajte žličicu ili dvije vinskog octa i dobro promiješajte.
- Žlicom stavite pripremljenu masu na papir za pečenje i stvorite krug, koji bi sa strane trebao biti malo viši nego u sredini.
- Našu pripremljenu tortu stavite u zagrijanu pećnicu na 120 stupnjeva i pecite oko dva sata dok se vrh lijepo ne stvrdne. Zatim pustite da se kolač dobro ohladi – oko 4 sata. Najbolje je tortu pripremiti dan prije da se lijepo ohladi.
- U tortu dodajte tučeno kokosovo vrhnje i ukrasite bilo kojim voćem. Mi smo izabrali smo nekoliko jagoda, malina i borovnica.Za kraj, tortu smo posuli zdrobljenim bademima.
Dobar tek!
Eritritol Bio
Prirodni zaslađivač bez kalorija
- Ekološki uzgoj
- Energetska vrijednost 0 kcal/g
- Nizak glikemijski indeks
- 70% slatkoće stolnog šećera
- Pogodno za dijabetičare
- Pogodno za vegetarijance i vegane
i uštedite 0,00 €
100% sigurna kupnja s politikom povrata bez postavljanja pitanja.