Sastojci za pahuljice od šljiva
- 50 g zobenih pahuljica ili Bio Muesli za čišćenje tijela
- 20 g kokosa
- 25 g sjemenki sezama
- 20 g sjemenki bundeve
- 1 čajna žlica javorovog sirupa
- 1 čajna žlica rastopljenog kokosovog ulja
1 žličica kokosovog šećera
Za nadjev od voća:
- 250 g šljiva bez koštica
- 1 žličica vode
- 12 žličica mljevenog cimeta
- naribana kora bio limuna
- 1 JŽ javorovog sirupa
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.
U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za mrvice, a zatim umiješajte otopljeno kokosovo ulje i zaslađivač. Dobro izmiješajte.
Istresite šljive bez koštica i na četvrtine u malu posudu. Dodajte kap vode, cimet, koricu limuna i zaslađivač. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta da šljive omekšaju i postanu sočnije. Miješajte tijekom kuhanja.
Tepsiju premažite uljem, dodajte nešto manje od polovice mrvica, zatim polovicu nadjeva od voća, malo mrvica i drugu polovicu šljiva. Završite s još trećinom mrvica, stavite u pećnicu i pecite oko 15 minuta ili dok se pahuljice ne prime malo boje ili ne postanu pečene koliko želite.
Recept pripremila Katja Roposa – više o receptu možete pročitati na poveznici: www.cookeatandsmile.com